Het is weekend dat betekend uitgebreider koken of de BBQ aan. Aangezien het weer niet heel erg mee zit voor iets op de BBQ en deze moeder vandaag geen zin had lang in de keuken te staan verzonnen we wat makkelijks. Hier zijn de kinderen heel erg fan van spinazie. Daarom vandaag iets met spinazie. Dit recept is dus uiteindelijk geworden wat we aten vanavond.

Ingrediënten:
- Krieltjes of eventueel aardappels voorgekookt in stukjes.
- Bakboter
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel rozemarijn naaldjes
- Zeezout (na wens)
- Versgemalen peper ( na wens)
- Verse bladspinazie
Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 200 graden ( boven/ onder warmte)
Leg de krieltjes in een enkele laag in een ovenschaal. Pers de knoflook of snijd ze klein. Smelt de bakboter in een koekenpan of wokpan (nam zelf een wokpan) daarin bak je de knoflook samen met een eetlepel rozemarijnnaaldjes goudbruin. Dit mengsel strooi je over de krieltjes samen met zout en Peper naar wens . Dit alles gaat voor ongeveer 20 min. de oven in. Ondertussen was de spinazie en wok de spinazie in de wokpan. (bak op dit moment ook het stuk vlees wat je bij dit gerecht wil).
Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven en roer de spinazie er door heen.
Daarna smikkelen maar!!
Smakelijk eten!

Zijn jullie ook gek op spinazie ? kom maar door hoor met jullie spinazie recepten. Laat ze achter in de reacties .
Reactie plaatsen
Reacties