ratatouille met saucijsjes

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 21:59

Dit recept is gebaseerd op 4 personen. 

Ingrediënten:

  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 magere rundersaucijsjes
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes

Dit is een heel simpel maar o zon lekker recept. Ons gezin heeft er erg van genoten. Daarom willen we dit recept met jullie delen.

 

Voor dat je begint met het wassen en snijden van de groente maken we eerst de BBQ aan en daar creëren we een directe en een indirecte zone. Op de directe zone plaatsen we de skittelpan om hem voor te warmen. Als de BBQ aan is kunnen we de aubergine ,courgette en paprika’s in stukjes snijden. De uien snijd je in halve ringen. De tenen knoflook pers je uit met een knoflookpers of snijd je in kleine stukjes. Alle gesneden groente gaan in een schaal. Daarbij doe je 3 eetlepel olijfolie. Je strooit er nog een flinke eetlepel rozemarijnnaaldjes bij en roert het even goed door elkaar.

Gooi de groente in de voor verwarmde skittelpan op de directe zone. We gaan het nu roerbakken tot dat ze glazig zijn. laat het nu verder sudderen op de indirecte zone. De saucijzen gril je nu gaar op de BBQ.( Het recept is ook mogelijk om gewoon in een pan klaar te maken )

Na ong. 15 -20 min. Is alles gaar en klaar.

“garnering tip “

 lekker bij krieltjes of witte rijst!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb